Situationsbestemt ledelse® Træneruddannelse

Situationsbestemt Ledelse er verdens mest anerkendte lederuddannelse – flere end 11 millioner har prøvet det før, og nu kan du selv blive certificeret træner i Situationsbestemt Ledelse. På 3 dage udvikler du dine ledermæssige kompetencer, forståelse for forskellige vinkling over for målgrupperne samt et effektivt værktøj i forbindelse med oplæring og udvikling af medarbejdere.

Uddannelsen er til dig som ønsker at kunne træne og uddanne andre i et af de mest anerkendte ledelsesværktøjer i verden. Uddannelsen giver dig redskaberne til at videreformidle teori, kombineret med praktisk viden til f.eks. andre undervisere, ledere og coaches.

Dr. Paul Hersey udviklede i 1960’erne denne meget genkendelige model, som har til formål at højne produktiviteten igennem en tilpasning af kommunikation og støtte i forskellige opgaver, til forskellige mennesker.

Situationsbestemt Ledelse udstyrer ledere med de fornødne redskaber til effektivt at målrette og analysere mængden af vejledning og støtte som er påkrævet i en given situation. At have øje for dette, er helt essentielt i en leders dagligdag for at kunne få andre mennesker til at præstere og føle sig fortrolige i en given situation. Efterspørgslen på dygtige og effektive ledere på alle niveauer i organisationen er kun stigende. Situationsbestemt Ledelse klæder ledere bedre på i forhold til at varetage deres lederstilling.

Uddannelsesforløbet 

Du får et forløb, som indeholder korte teoretiske indlæg og mange praktiske øvelser krydset med både videoklip og spil. Her får du mere dybdegående forståelse for vinkling overfor de forskellige målgrupper. Du får træning i anvendelse af videomateriale i undervisningssituationer, samt udvikling af egne ledelsesmæssige kompetencer. Der vil ligeledes være stor fokus på feedback på egne præstationer igennem uddannelsesforløbet.

Du vil under hele forløbet have adgang til instruktørmanualer, materialer og øvelser, som naturligvis må anvendes efter forløbet.

Step 1 – Kursus

Du deltager på et åbent to-dags forløb hvor du gennemgår forskellige målgrupper og præsentationsformer, samt gennemgang af trænermateriale.

Step 2 – Certificeringsforløb

Du deltager på et certificeringsforløb, som er organiseret af Situationsbestemt Ledelse ® i Danmark i samarbejde med Situational Services Nordic AB.

Step 3 – Godkendelse

En mastertræner i Situationsbestemt Ledelse vil være til stede for at observere og godkende certificeringen. Vedkommende er til stede på dag 1, 2 eller 3.

Efter certificeringen

For at sikre at træneren bliver ved med at have de rette kvalifikationer for at kunne undervise andre i Situationsbestemt Ledelse® kræves det at træneren minimum skal gennemføre 4 to-dags træningsforløb i licensperioden, for at opretholde rutinen.

Gencertificering

Trænerlicensen er gældende i 2 år af gangen, hvorefter den skal fornys. Altid i sammenhængende med en virksomhedsaftale.

Disse krav stilles for at sikre et vedvarende højt niveau til alle trænere i Situationsbestemt Ledelse®, så kvaliteten af deres undervisning har det ønskede niveau og er i tråd med kravene til Situationsbestemt Ledelses standarder.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om vores løsninger, eller har du brug for hjælp, så kontakt os! Vi sidder klar til at hjælpe dig og rådgive dig om, hvilke løsninger, der passer bedst til din organisation. Du hører fra os inden for 24 timer på hverdage.