Som noget nyt har vi fra årsskiftet introduceret virtuelle certificeringskurser i Extended DISC Basic samt erhvervsrettet test (kognitiv test). Det betyder, at du kan blive certificeret uden at forlade dit skrivebord, da certificeringskurserne afholdes online.

Indholdet af et virtuelt kursus er det samme som på en fysisk certificering, og forud for selve certificeringskurset skal du gennemføre et e-learningskursus, lige som du også selv skal udfylde en test (afhængigt af hvilket kursus, der er tale om).

Sådan foregår en virtuel certificering i erhvervsrettet test

Vores virtuelle certificeringskurser i erhvervsrettet test, gennemføres i tre trin. Første trin er gennemførslen af et e-learningskursus, som består af 7 lektioner og en afsluttende test. De syv lektioner suppleres løbende med forskellige øvelsesopgaver.

E-learningskurset kan gennemføres i dit eget tempo, og når du selv har tid. Der er ingen begrænsninger for, hvor meget du kan gå til og fra kurset. Med dit login kan du blot fortsætte, hvor du slap. Den afsluttende test i e-learningsforløbet skal dog være gennemført inden den virtuelle certificering.

Forud for certificeringsdagene skal selv udfylde en erhvervsrettet test. Du skal også finde tre andre, som kan tage testen. Resultaterne fra disse tests bruges til din egen træning, og vil danne grundlag for den feedback, der skal gives som en del af selve certificeringen.

Den virtuelle certificering foregår på fastsatte dage, fordelt over tre sessioner, som hver har en varighed på ca. 2 timer. Mellem sessionerne vil der være nogle opgaver, som bidrager til at skabe det bedste udgangspunkt for læring.

Under sessionerne vil der også bære opgaver, som du skal løse sammen med de andre deltagere. Der vil som udgangspunkt maksimalt være 5 deltagere pr. hold.

Emnerne til de tre sessioner er 1) gennemgang og forståelse af de 9 kognitive tests, 2) fortolkning af resultater og udvalg ad deltest, og endeligt 3) feedback og certificering.

Du kan læse mere om vores virtuelle certificering i erhvervsrettet test her.

Sådan foregår en virtuel certificering i Extended DISC Basic

Opbygningen af den virtuelle certificering i Extended DISC Basic minder om opbygningen for den virtuelle certificering i erhvervsrettet test, som beskrevet herover.

Første trin i dette certificeringskursus er derfor også e-learning. Her er der tre moduler, som du skal igennem, hvor der også vil være indlagt forskellige øvelsesopgaver undervejs. E-learningskurset afsluttes med en test, som skal være gennemført forud for certificeringsdagene.

Andet trin i certificeringskurset er, at du selv skal udfylde en personanalyse – og derudover skal du også her finde tre prøvekaniner, der også udfylder hver deres personanalyse.

Endeligt er der selve certificeringsdagene. Der er i alt 5 virtuelle sessions, som hver har en varighed på ca. to timer. Indholdet på de virtuelle sessions er bl.a. gennemgang af DISC-adfærd, fortolkning af profilerne, øvelser baseret på de udfyldte tests, feedback til deltagere og endeligt en afsluttende prøve.

Du kan læse meget mere om vores virtuelle certificering i Extended DISC Basic her.

Fordele ved virtuelle certificeringskurser

Bliv uddannet med virtuel undervisningDer er mange fordele ved de virtuelle certificeringskurser. En af de helt klare fordele er, at de kan gennemføres uanset, hvor du er. Det er altså underordnet om du sidder på kontoret, eller om du sidder hjemme i stuen – så længe du har en internetforbindelse, kan du deltage.

At du kan deltage uanset sted, betyder også, at du kan spare både tid og penge. Du slipper for transporttiden – og du kan dermed også spare penge på selve transporten til og fra kursusstedet.

Der er også rig mulighed for at interagere med de andre deltagere samt at stille spørgsmål undervejs i undervisningen. Dermed er man sikker på, at man lærer mest muligt. Dette er klart en fordel sammenlignet med e-learning, hvor man ikke har samme live-interaktion med underviser eller øvrige deltagere.

Ulemper ved virtuelle certificeringskurser

Nogle af ulemperne ved virtuelle certificeringskurser er, at de virtuelle sessions foregår på fastsatte tidspunkter, hvor du skal deltage. Det er altså mindre fleksibelt sammenlignet med e-learning, hvor man selv styrer, hvornår man vil gennemføre de forskellige sessions. Vi har dog valgt at holde de enkelte sessions på omkring 2 timer, så de bliver brudt op i overskuelige bidder.

En anden ulempe er, at det for mange er lettere at forholde sig passivt i undervisningen. Derfor har vi indlagt små øvelser og samarbejde med de øvrige deltagere, så alle føler, at de er en aktiv del af undervisningen – og så alle har mulighed for at byde ind med deres viden og erfaringer.

Vil du certificeres?

Kunne du tænke dig at deltage på et af vores virtuelle kurser? Så hold øje med kursuskalenderen for at se de kommende virtuelle certificeringskurser. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller vil høre endnu mere. Ring til os på telefon 70 26 32 25 eller send en mail til info@hrsolutions.dk.