Interview med Pia Christensen fra MI Maskinhandler Indkøbsringen om Exit Polls

“Et brugervenligt design”

mi logo

MI Maskinhandler Indkøbsringen arbejder med salg af landbrugsmaskiner og redskaber og har eksisteret siden 1963. De bruger Real Time Measure ”RTM” Exit Poll Version til markedsføringsbrug. Pia Christensen som er Marketing Chef hos MI forklarer, at de bruger løsningen til ekstern brug ved at lave undersøgelser i forhold til landmænd som er deres slutkunder. De bruger ikke løsningen til internt brug som mange andre af HR Solutions kunder gør – men kun til marketing.

MI tog initiativ til at bruge RTM Exit Poll Version efter at Pia blev anbefalet løsningen af Marianne Snabe, som er HR chef hos MI. Fokusområderne hvor løsningerne bliver anvendt er til markedsføring, da MI ved hjælp af RTM Exit Poll Version kan se om deres marketing strategier fungerer. De fokusområder de har målt på har været med henblik på, at få mere viden omkring deres slutkunders medievaner i forhold til MIs marketing strategier. Med hjælp fra RTM Exit Poll Version har de udført en undersøgelse, hvor de ville finde ud af, hvilke medier respondenter bruger til at finde produkter. Løsningen har givet ny interessant viden fortæller Pia:« Jeg har brugt systemet til andet end hvad det var tiltænkt». MI bruger løsningen eksternt og måler derfor ikke tit, men laver årlige opfølgninger. Pia forklarer at landmænd ikke ændre medievaner på en måned, så der er ikke behov for at skulle lave opfølgninger ofte. Det bedste ved løsningen er ifølge Pia brugergrænsefladen i forhold til deres slutkunder. Det er et meget brugervenligt system for respondenter, hvilket også er fordelen ved at anvende RTM Exit Poll Version forklarer Pia.

Processens opstart har været god, fordi de ved MI har fået en grundig introduktion til systemet, hvilket også har været nødvendigt forklarer Pia. Ifølge Pia er systemet ikke brugervenligt når man skal lave spørgeskemaer, og systemet er heller ikke lavet til at være intuitivt. Hun vil derfor anbefale løsningen til internt brug, da hun føler der har været lidt problemer med henblik på at bruge det eksternt. Da Pia har brugt systemet til andet end det var tiltænkt har dette resulteret i, at løsningen nogle gange har været svær at finde ud af, og derfor værdsætter hun den gode service og hjælp der er at finde hos HR Solutions. Selvom systemet har været lidt vanskeligt at finde ud af til tider, er det brugervenligt i forhold til respondenterne. MIs udbytte har været ny viden i forhold til forbrugerne og deres medievaner og adfærd, som bruges til deres marketingstrategier. Spørgeskemaerne har givet dem svar og ny viden de kan bruge i en marketing kontekst. Brugervenligheden har resulteret i positiv feedback fra respondenterne: «Jeg var overrasket over, hvor nemt det har været at få folk til at svare på spørgeskemaerne» siger Pia.

Pia Christensen

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om vores løsninger, eller har du brug for hjælp, så kontakt os! Vi sidder klar til at hjælpe dig og rådgive dig om, hvilke løsninger, der passer bedst til din organisation. Du hører fra os inden for 24 timer på hverdage.