Interview med Annette Overgaard Jensen fra Plus Bolig

“Bolden skal ikke være hos lederen, men hos medarbejderen”

plus bolig logo

Annette Overgaard Jensen er HR Chef hos Plus Bolig og har været igennem HR Solutions to dages uddannelsesforløb i Situationsbestemt Ledelse, og er certificeret i konceptet som hun og hendes team bruger hver dag. Annette er også bruger af Extended DISC®, som både bruges til rekruttering, team sammensætning og udviklingsmålinger.

«Skab forståelse og nå dine mål på en effektiv og sikker måde: det er en øjenåbner» siger Annette Overgaard Jensen. Situationsbestemt Ledelse har hjulpet Annette og hendes medarbejdere, hos Plus Bolig, da det har skabt en større forståelse imellem medarbejderne, samt medarbejdere og ledelsen. Ifølge Annette har hun lært at læse sine medarbejdere bedre: «Jeg har lært at læne mig tilbage og forstå mine medarbejdere» siger Annette og forklarer at dette har resulteret i en ro hos hende og medarbejderne, da hun ikke hele tiden kommer og forstyrrer angående deadlines. De udarbejder en deadline sammen og dermed sætter de mål sammen. Annette forstår bedre sine medarbejdere, og det at vi som mennesker alle er forskellige og reagerer forskelligt. Som chef kan man gå i sin egen verden, men med Situationsbestemt Ledelse i sin rygsæk kommer man frem på en mere effektiv og sikker måde: «Du får medarbejderne med og det er en motivationsfaktor for ledere, da begge parter brænder for at nå de mål der er sat» siger Annette. Annette fortsætter og forklarer, at det som gør Situationsbestemt Ledelse unikt er, hvordan man får en bedre forståelse for sine omgivelser, og at dette har resulteret i at hun er blevet en bedre leder: «Som leder er det vigtigt, at jeg kan spille bolden videre, da det ikke altid er mig, som skal komme med løsningerne. Det er medarbejderne der skal have bolden og være med til at komme med løsninger» siger Annette. Den værdi Situationsbestemt Ledelse giver er ifølge Annette, at man får en opgaveorienteret adfærd. Konceptet hjælper én til at finde medarbejdernes kompetencer, samt at skabe motivation og udvikling i organisationen fortæller Annette. Konceptet kan også hjælpe med at få indblik i de medarbejdere som er stille, hvilket er vigtigt da de indeholder rigtig mange gode ting: de bliver ikke altid hørt da de ofte skal tænke lidt mere over tingene.

Uddannelsesforløbet har været rigtig godt, da Kurt Lausen fra HR Solutions er god til at undervise og tage situationer fra den virkelige verden, sådan at det bliver mere forståeligt og brugbart. Ifølge Annette betyder dette, at man får mere blod på tanden og man bruger det bagefter, fordi undervisningen er med til at give et godt virkelighedsbillede. Plus Bolig har planer om at lave opfølgninger i fremtiden, både for teamlederne og linje cheferne: da det vil gøre dem stærkere og mere effektive. Situationsbestemt Ledelse er et godt redskab til at forstå sine medarbejdere bedre og skabe forståelse, udvikling og motivation. Annette har selv mærket dette på egen krop og siger det er en øjenåbner.

Annette er certificeret i Extended DISC® og ifølge hende er det et godt redskab til udvikling. Behovet for Extended DISC® opstod, da de var i gang med et stort udviklings projekt. De startede først med at have en ekstern konsulent, men ved at blive certificeret i Extended DISC® kan Plus Bolig selv certificere sine medarbejdere, hvilket har været en økonomisk gevinst: «Da vi selv kom på banen blev det rigtig godt» fortæller Annette. Hun fortsætter og fortæller, at de hvert andet år laver en ny profil på deres 52 medarbejdere, som kun syntes det er godt at se om de har ændret sig fra sidste analyse. Dette er også medvirkende til at vise udviklingen hos medarbejderne, og til at lære sig selv og hinanden bedre at kende. Extended DISC® er et godt rekrutteringsværktøj og Plus Bolig bruger også Extended DISC® i rekrutteringssammenhænge. De har også fokus på omstrukturering i huset, hvor de kigger på medarbejdernes kompetencer, teams sammensætning, men også på afskedigelse. Ifølge Annette har de haft udviklingsområder, hvor de skulle arbejde med og forbedre manglende fælles kultur, manglende kommunikation og manglende ledelses kompetencer. Den manglende fælles kultur har været vigtigt at udvikle og forbedre, da der var en dalende fælleskultur som betød at medarbejderne ikke arbejdede godt sammen forklarer Annette. Samtidig skulle ledelsen også være bedre til at tage leder kasketten på, og tage en dialog med medarbejdere der måske var meget anderledes end dem selv. Extended DISC® har derfor været et godt redskab til at takle, hvordan en svær dialog skal håndteres og hvor man kommer frem til et fælles mål. Annette siger at det er et godt redskab, da det har lært hende at give mere albue plads til sine medarbejdere, og det har givet hende en bedre forståelse for sine omgivelser.

Extended DISC® har skabt store forbedringer for Plus Bolig via dialog, men også kompetencemæssigt. Annette forklarer at de også er certificeret i et andet produkt, men de bruger kun Extended DISC® fra HR Solutions, eftersom det er meget nemmere og mere overskueligt at arbejde med. Det bedste ved løsningen er, hvordan den hjælper dem med rekruttering, og er med til at skabe en dialog med kandidater. Den hjælper også med, hvordan man opfatter og taler med andre, og derfor er den med til at skabe en god dialog. Annette forklarer at hun får spurgt ind til ting, som hun måske ikke ville have gjort, hvis hun ikke havde brugt Extended DISC®.

Processens opstart havde lidt negative konsekvenser i starten. En af problematikkerne var, at den første tilbagemelding var ikke så god, da nogle af medarbejderne ikke kunne genkende sig selv. I dag oplever de ikke noget negativt med Extended DISC®. I dag kan de se at de har rykket sig, og ved at de selv kan undervise og lave analyser går det rigtig godt. Medarbejderne kan bedre genkende sig selv, når de får lavet en analyse, og de er blevet bedre til at håndtere situationer:« Løsningen kan jeg anbefale» fortæller Annette. De er i gang med en stor udviklingsproces, som de er midt i og har derfor ikke nået deres mål endnu, men de er godt på vej: «Man kommer ikke i mål fra den ene dag til den anden» siger Annette. Extended DISC® vil være med til at hjælpe dem til at nå deres mål, sætte fokus og være med til at udvikle den enkelte og teams.

Annette Overgaard Jensen

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om vores løsninger, eller har du brug for hjælp, så kontakt os! Vi sidder klar til at hjælpe dig og rådgive dig om, hvilke løsninger, der passer bedst til din organisation. Du hører fra os inden for 24 timer på hverdage.