"Han/hun er den fødte leder". Du har sikkert hørt den frasen før. Men det finnes ingen fødte ledere - det krever trening og konstant utvikling av mange ulike sider av lederskapet.

Som leder forventes det at du skaper resultater - også gjennom dine medarbeidere. Lederrollen innebærer et stort ansvar, og derfor er det viktig at du som leder hele tiden utvikler deg selv og medarbeiderne dine.

For å skape resultater gjennom medarbeiderne dine er din viktigste rolle å lede dem mot målet, men også å motivere og engasjere dem.

Ta en titt i speilet

Hos HR Solutions tilbyr vi en 360-graders ledervurderingDu får ærlige og konstruktive tilbakemeldinger fra medarbeidere, kolleger, leder etc. Med andre ord ser du deg selv i speilet og får innsikt i hvordan andre ser på deg, dine styrker og dine utviklingsområder. Dette danner grunnlaget for at du kan utvikle deg til å bli en enda bedre leder enn du er i dag.

Mange mennesker vil innse at andres oppfatning av dem ikke er helt den samme som deres egen. Først når dette synliggjøres, har de mulighet til å endre seg og dermed endre andres oppfatning av dem.

Hva er en 360-graders ledelsesevaluering?

Med 360-graders evaluering får du tilbakemeldinger fra personer som jobber tett med deg. Du får med andre ord et 360-graders syn på ditt lederskap. Evalueringen dekker både din ledelse, ditt lederskap og din faglige kompetanse.

Evalueringen er basert på et spørreskjema som er delt inn i 10 områder med 5-8 spørsmål på hvert område. Selve spørreskjemaet kan tilpasses etter dine behov.

Hva får du ut av en 360-graders evaluering?

Resultatet af en 360 graders evalueringDe fleste som gjennomfører en 360-graders evaluering, opplever at de får:

  • Innsikt i hva andre opplever rundt sitt lederskap
  • Innsikt i utviklingsområder og styrker
  • Innblikk i områder der lederen ser deres sterke sider
  • Innsikt i hvor lederen, kollegaen eller medarbeideren har et annet syn enn dem selv
  • Fokus på prestasjonsdrivere

Ovennevnte realiseres ved at det utarbeides en handlingsplan basert på resultatene av evalueringen. Dette skaper oversikt og en plan for de konkrete tiltakene som trengs for å forbedre de enkelte områdene.

Som med så mange andre analyser og evalueringer anbefaler vi at du følger opp 360-graders evalueringen 1-2 ganger i året. På denne måten kan du også kontinuerlig følge med på utviklingen din og se om det har skjedd forbedringer på noen av utviklingsområdene dine.

Priser for 360 graders evalueringer?

Siden oppsettet av 360 graders lederevaluering er det samme enten du setter opp 1 eller 20 360 graders lederevalueringer, vil prisen for 1 stk. være dyrere enn å kjøpe flere samtidig. For 1 stk. koster det ca. 2000 DKK ekskl. mva. Kontakt oss for et tilbud for mer informasjon.

Vil du høre mer?

Er du interessert i å lære mer om 360 graders evaluering og hva du kan få ut av denne typen evaluering?

Hvis du ikke kan være med oss på dagen, kan du følge med på vår Kommende zoom-møter. Vi oppdaterer siden fortløpende med kommende nettmøter og presentasjoner. Alle Zoom-møter tar omtrent 30 minutter.

Du er selvfølgelig også velkommen til å ringe oss på telefon 70 26 32 25 eller send en e-post til info@hrsolutions.dkhvis du har noen spørsmål.

nb_NONorwegian