Situationsbestemt ledelse: Få et indblik i de 4 ledelsesstile

Situationsbestemt ledelse

Forskellige måder at tage din uddannelse på

Hos HR Solutions tilbyder vi uddannelse i situationsbestemt ledelse på forskellige måder, herunder virtuel undervisning og åbne og lukkede virksomhedshold. Vores uddannelse giver dig et indblik i de 4 ledelsesstile og hjælper dig med at forstå dine medarbejdere, samt hvordan du tilpasser din ledelsesstil til deres kompetenceniveau og den aktuelle situation.

 

de 4 ledelsesstile
ledelsesstile
ledelsesstile

Situationsbestemt ledelse – hvad er det?

Situationsbestemt ledelse er en effektiv ledelsesteori, der fokuserer på både situationen og den enkelte medarbejder. Denne filosofi, udviklet af Paul Hersey i 1969, er blevet videreudviklet og anvendt i mange organisationer.

Ved at anvende denne form for ledelse tilpasser du din ledelsesstil efter udfordringen og den enkelte medarbejder. Dette værktøj betragtes ikke kun som en ledelsesmetode, men som en dialog og fælles udvikling mellem leder og medarbejder, der skaber stærk ledelse og god kommunikation.

de 4 kompetencenivea-uer

Situationsbestemt ledelse handler om at forstå medarbejderens niveau i forhold til ledelsesbehov. Afhængigt af medarbejderens kompetenceniveau, evne og villighed til opgaven, vælger du som leder mellem de 4 ledelsesstile, der enten er mere opgaveorienterede eller relationsorienterede.

Der er fire kompetenceniveauer i denne ledelsesform, baseret på medarbejderens evne og villighed til opgaven:

 

 • K1: Lav villighed og lav evne til opgaven
 • K2: Høj villighed og lav evne til opgaven
 • K3: Middel villighed og høj evne til opgaven
 • K4: Høj villighed og høj evne til opgaven
ledelsesstile
ledelsesstile

Fordelene ved situationsbestemt ledelse

Ud fra medarbejderens udviklingsniveau kan du som leder vurdere den rette ledelsesstil. Ved at matche medarbejderens behov for motivation eller evne til at løse opgaven, kan du anvende en passende ledelsesstil.

Implementering af situationsbestemt ledelse har mange fordele, både for ledere, medarbejdere og virksomhedens bundlinje. Du opnår bedre opfyldelse af afdelingens strategiske mål, øget arbejdsglæde, reduceret personaleomsætning og udvikling af både individuel og teambaseret ledelse.

Vil du vide mere om situationsbestemt ledelse og uddannelsesmulighederne? Kontakt os på 70 26 32 25 eller send os en mail på info@hrsolutions-as.com for en uforpligtende dialog.

Ved at implementere dette bliver du en leder, der formår at influere andre effektivt ved at tilpasse dine budskaber til modtagerens kompetenceniveau og den specifikke situation.

Grundlæggeren af Situationsbestemt Ledelse Dr. Paul Hersey beskrev altid ledelse som ”ethvert forsøg på at influere andre”. Så hver gang der ønskes at influere et andet menneske er det essentielt at overlevering af budskabet er tilpasset til opgaven og modtageren.

Uddannelsesmuligheder

Som noget helt nyt tilbyder vi flere måder at blive uddannet i Situationsbestemt Ledelse på. Det er op til dig, hvilket forløb du ønsker at gennemgå.

Uddannelsens udbytte

Uanset hvilken variation, du vælger, vil du udvikle dine ledelsesmæssige kompetencer, få fastlagt dine kompetenceniveauer i forhold til modellen og opnå en større forståelse for egne styrker og udviklingsområder i forhold til påvirkningsstilene.

Ydermere klarlægger det medarbejdernes konkrete udviklingsområder, der opnås et bedre match mellem medarbejdernes kompetenceniveau og ledernes daglige ledelse samt som et effektivt værktøj i forbindelse med oplæring og udvikling af medarbejderne.

Dette kan frigive flere ressourcer til at arbejde med de langsigtede målsætninger for virksomheden og dermed skabe en højere effektivitet.

ledelsesstile

Kontakt os


  HR Solutions

   Vil du vide mere om vores løsninger, eller har du brug for hjælp, så kontakt os! Vi sidder klar til at hjælpe dig og rådgive dig om, hvilke løsninger, der passer bedst til din organisation. Du hører fra os inden for 24 timer på hverdage.

  Hr Solutions A/S

  Østergade 4, 2. sal

  8370 Hadsten

  Informationssikkerhed

  Følg os

  da_DKDanish