Enkel & effektiv APV – vi gør arbejdsplads-vurdering processen ukompliceret
-3 trin til en effektiv APV handlingsplan – simpelt og struktureret

Fordele med en APV handlingsplan
- Overblik over arbejdsmiljøet – både fysisk og psykisk trivsel
- Målrettede input direkte fra medarbejderne
- Forbedret opgaveløsning og samarbejde i hele organisationen
- Lovpligtig arbejdspladsvurdering gennemført effektivt og korrekt
Uanset organisationens størrelse, giver vores digitale arbejdspladsvurdering spørgeramme skema jer et stærkt fundament
til at arbejde videre med trivsel, arbejdsglæde og produktivitet.
LÆS OM HR DATA TRIVSELMÅLINGER REGISTERING HER!
Vi forenkler processen med en klar og overskuelig APV-handlingsplan i 3 trin
– samtidig sikrer du, at arbejdspladsvurdering regler overholdes med klare løsningsforslag
fra dine medarbejdere
Vi tilbyder en moderne og effektiv løsning inden for arbejdspladsvurdering. Med vores digitale APV spørgeramme skema bliver processen både enkel og målrettet – Vores spørgeramme tilpasser sig automatisk den enkelte medarbejders svar, så kun relevante spørgsmål vises.
Det betyder, at medarbejderen får en overskuelig besvarelse – og I som organisation får præcise og brugbare data. Vores spørgeramme er udviklet til at afdække både fysiske og psykiske forhold på arbejdspladsen, og I opnår dermed et solidt overblik over arbejdsmiljøet.
Vores løsning er opbygget i 3 trin og baseret på de vigtigste APV regler og lovkrav. Det sikrer jer en compliant og dokumentérbar proces – uden at det bliver tungt og administrativt.
Vi tilbyder 3-trins APV handlingsplan i tre forskellige pakker:
Grundpakken, Emnepakken og Workshoppakken.
Start jeres APV spørgeramme skema korrekt
Grundpakken tilbyder en effektiv og struktureret tilgang til den lovpligtige arbejdspladsvurdering (APV). Pakken inkluderer:
- Et dynamisk 3-trins APV spørgeramme skema, der afdækker både fysiske og psykiske arbejdsmiljøforhold
- En digital afrapportering, der giver et klart overblik over resultaterne
- En skriftlig guide med praktiske tips til de resterende fire faser i APV-processen
Denne pakke er ideel for organisationer, der ønsker at sikre overholdelse af arbejdspladsvurdering regler og skabe et sundt arbejdsmiljø.
Målrettet indsigt i specifikke arbejdsmiljøområder
Emnepakken er en udvidelse til Grundpakken og giver mulighed for at fokusere på specifikke områder af arbejdsmiljøet.
Ved at tilføje ekstra spørgsmål til APV-spørgeskemaet kan I dykke dybere ned i emner som:
- Psykologisk tryghed
- Organisationskultur
- Trivsel i hybride arbejdsmodeller
- Arbejdsglæde og engagement
Denne pakke er særligt relevant for organisationer, der ønsker at forstå og forbedre specifikke aspekter af deres arbejdsmiljø.
Strategisk overblik og en APV handlingsplan
Workshoppakken bygger videre på Grundpakken og Emnepakken ved at levere en dybdegående analyse af APV-resultaterne. Rapporten inkluderer:
- En detaljeret gennemgang af medarbejdernes feedback
- Identifikation af nøgleområder for forbedring
- En prioriteret tryg APV-handlingsplan med konkrete anbefalinger
Workshoppakken afdækker fase 1 til 4 i den lovpligtige APV-proces. Denne rapport er et værdifuldt værktøj for ledelsen til at træffe informerede beslutninger og implementere effektive forbedringer i arbejdsmiljøet.
APV regler forklaret – sådan overholder du lovkravene
En arbejdspladsvurdering (APV) er lovpligtig og skal som minimum gennemføres hvert tredje år eller ved større forandringer i organisation. Det handler ikke kun om at overholde lovens krav og undgå sanktioner – et dårligt arbejdsmiljø kan også have direkte negative konsekvenser for både medarbejdernes trivsel og organisationens økonomiske præstation.
Gennem vores 3-trins APV-handlingsplan sikrer I en grundig og effektiv kortlægning af arbejdsmiljøet. Vores løsning er udviklet som et dynamisk, digitalt APV rammespørge skema, der tilpasser sig den enkelte medarbejders fysiske arbejdsopgaver, arbejdslokation samt sociale og mentale forhold. På den måde fokuserer APV’en kun på de mest relevante områder, hvilket øger både kvaliteten og brugervenligheden i processen.
Derudover giver APV-spørgerammen medarbejderne mulighed for at komme med konkrete løsningsforslag. I får derfor værdifulde input fra dem, der er tættest på de faktiske udfordringer – og samtidig sikrer vores proces, at alle anbefalinger og handlinger er i overensstemmelse med gældende arbejdspladsregler og arbejdsmiljølovgivning.
En APV er et reel skridt mod forandring i organisationen!
Det gør det nemmere for jer som organisation at handle korrekt og målrettet, samtidig med at I skaber et sundere og mere produktivt arbejdsmiljø.
På den måde bidrager en grundig og lovmedholdelig arbejdspladsvurdering ikke blot til bedre trivsel, men også til en positiv værdi for organisationens økonomi gennem færre sygedage, øget effektivitet og bedre medarbejderfastholdelse.
En APV er et faktuelt krav fra Arbejdstilsynet og fundamentet for et sikkert arbejdsmiljø i organisationen.
Sådan indgår fysiske og psykiske forhold i en effektiv APV-handlingsplan
En grundig arbejdspladsvurdering handlingsplan sikrer, at de identificerede udfordringer bliver fulgt op med konkrete tiltag, der forbedrer både sikkerhed, trivsel og produktivitet
Hvilke fysiske forholde indgår i en APV?
Hvilke psysiske forholde indgår i en APV?
En arbejdspladsvurdering er et lovpligtigt redskab, der hjælper virksomheder med at identificere og forebygge arbejdsmiljøproblemer. En vigtig del af APV’en er at vurdere de fysiske forhold, der kan påvirke medarbejdernes trivsel og sikkerhed.
Hvorfor er fysiske forhold vigtige i en arbejdspladsvurdering?
Fysiske forhold på arbejdspladsen har direkte betydning for både sundhed, effektivitet og arbejdsglæde. Ifølge gældende APV regler skal alle organisationer systematisk kortlægge og håndtere fysiske risici – uanset branche eller størrelse.
Ved at tage højde for disse faktorer, kan du både forebygge skader og skabe et sundere arbejdsmiljø.
Eksempler på fysiske forhold i en arbejdspladsvurdering
Her er nogle af de mest almindelige fysiske forhold, der bør vurderes i en APV:
1. Støj
Høje eller vedvarende lyde kan føre til stress, nedsat koncentration og i værste fald høreskader. Det er vigtigt at måle og dokumentere støjniveauet, især i produktion, byggeri og åbne kontorlandskaber.
2. Indeklima
Temperatur, luftkvalitet og ventilation har stor indflydelse på medarbejdernes velvære. Dårligt indeklima kan føre til hovedpine, træthed og irritation i øjne og luftveje.
3. Belysning
Dårlig eller forkert belysning kan give problemer med synet og øge risikoen for fejl og ulykker. Både naturligt lys og kunstig belysning bør vurderes.
4. Ergonomi og arbejdsstillinger
Gentagne bevægelser, tunge løft og dårlige arbejdsstillinger kan føre til muskel- og skeletbesvær. Ergonomiske forhold skal vurderes – især på kontorarbejdspladser og i fysisk krævende job.
5. Pladsforhold og indretning
Trange eller dårligt indrettede arbejdsområder kan hæmme arbejdsgange og skabe risiko for ulykker. APV’en bør kortlægge, om medarbejderne har tilstrækkelig arbejdsplads og hensigtsmæssig indretning.
6. Risiko for ulykker
Glatte gulve, dårligt vedligeholdt udstyr, manglende afskærmning eller uhensigtsmæssig placering af maskiner er fysiske forhold, der kan føre til ulykker – og derfor skal med i APV’en.
En arbejdspladsvurdering (APV) omfatter ikke kun fysiske arbejdsmiljøforhold – den skal også tage højde for de psykiske belastninger, medarbejderne oplever i deres hverdag. Det er en vigtig del af arbejdet med et sundt og bæredygtigt arbejdsmiljø – og et krav ifølge gældende APV regler.
Hvorfor er psykisk arbejdsmiljø en del af arbejdspladsvurderingen?
Det psykiske arbejdsmiljø har stor betydning for både trivsel, produktivitet og fastholdelse. Når psykiske belastninger ignoreres, kan det føre til stress, konflikter, sygefravær og i værste fald udbrændthed.
Ved at inddrage psykiske forhold i din APV, viser du ansvar som arbejdsgiver og skaber et miljø, hvor medarbejdere trives – både mentalt og fagligt.
Eksempler på psykiske forhold i en APV
Her er nogle af de vigtigste psykiske arbejdsmiljøfaktorer, der bør vurderes i en arbejdspladsvurdering:
1. Arbejdspres og tempo
Højt arbejdspres, urealistiske deadlines eller konstant tidspres kan give stress og nedsætte arbejdsglæden. En APV bør afdække, om arbejdsbyrden er passende og realistisk fordelt.
2. Rolleuklarhed
Er det tydeligt for medarbejderne, hvad der forventes af dem? Uklare roller og ansvar kan skabe usikkerhed og frustration. Det bør kortlægges i APV-processen.
3. Forandringer og omstruktureringer
Store forandringer som fusioner, flytninger eller skift i ledelse kan påvirke det psykiske arbejdsmiljø. APV’en skal vurdere, hvordan medarbejderne oplever disse forandringer.
4. Samarbejde og relationer
Et godt psykisk arbejdsmiljø afhænger i høj grad af relationerne mellem kolleger og ledelse. Konflikter, dårlig kommunikation eller manglende feedback er væsentlige faktorer i APV’en.
5. Mening i arbejdet
Oplever medarbejderne, at deres arbejde giver mening og bidrager til noget større? Manglende mening kan føre til lav motivation og øget risiko for stress.
6. Mobning og chikane
Mobning, seksuel chikane eller diskrimination må aldrig ignoreres. APV’en skal indeholde spørgsmål og metoder, der kan identificere problemer med krænkende handlinger.
Sådan arbejder du struktureret med fysiske & psykiske forholde i din APV handlingsplan
Det er vigtigt, at arbejdet med APV’en ikke bare bliver en tjekliste, men en agil proces.
Her er tre trin, du kan følge:
1. Identificér risici: Gennemgå de fysiske forhold i dialog med medarbejderne
2. Vurder konsekvenser: Hvor stor er risikoen, og hvilke konsekvenser kan det få?
3. Lav en APV handlingsplan: Beslut, hvad der skal gøres, og hvem der er ansvarlig
Overhold APV regler – og styrk arbejdsmiljøet
Når du arbejder systematisk med de fysiske forhold i din arbejdspladsvurdering,
overholder du ikke kun lovgivningen om APV regler – du investerer også i et sundere og mere produktivt arbejdsmiljø.
Det kan mærkes både på organisationens finansielle resultat og i medarbejdernes trivsel.
Lad os vise dig værdien – modtag en gratis demo-rapport i dag!


En APV betydning uden opfølgning er kun et overblik – her er næste skridt mod reel forbedring.
Når arbejdspladsvurderingen er udarbejdet, er det vigtigt, at følge op på de ting, der skal forbedres. Dette kan du gøre med løbende trivselsmålinger.
Med trivselsmålinger er du altså sikker på, at kunne tage mulige problemer eller udfordringer inden de bliver til et større problem.
Forstår vi vigtigheden af medarbejdertrivsel. En sund og glad arbejdsplads skaber ikke kun bedre resultater, men styrker også samarbejdet og arbejdsmiljøet. Vores trivselsmålinger er udviklet til at give dig et klart billede af medarbejdernes trivsel, så du kan skabe et miljø, hvor alle føler sig set, hørt og værdsat.
En trivselsmåling er en anonym undersøgelse, der giver medarbejderne mulighed for at dele deres oplevelser og synspunkter om arbejdsmiljøet. Ved at måle faktorer som arbejdsglæde, motivation, stressniveau og samarbejde, kan vi hjælpe dig med at identificere styrker og udfordringer i din organisation
Kontakt os, hvis du vil vide mere
