Situationsbestemt ledelse

Der er ingen simpel formel for, hvad det kræver at være en god leder. Det vi ved er, at ingen mennesker skal tilgås på samme måde og har samme parathed overfor en given opgave.

Situationsbestemt ledelse er et effektivt ledelsesværktøj til at tilpasse sin kommunikation og ledelsesstil afhængig af situationen og modtagerens kompetenceniveau.

Situationsbestemt Ledelse® Modellen er uden tvivl en af de mest anerkendte og effektive ledelsesværktøjer ift. adfærdsmæssige videnskaber.

Modellen er udviklet af Dr. Paul Hersey i slutningen af 1960’erne, og betragtes som en af de mest anerkendte ledelsesværktøjer i verden, og den første af sin slags som sammensmeltede både studier fra ledelse og motivation. Situationsbestemt Ledelse hjælper hver dag ledere og medarbejdere på alle niveauer til at højne motivation og produktivitet, igennem et fælles sprog og en tilpasset ledelsesstil.

”It isn’t how i behave with that person. It’s how I behave with that person, in reference to that person doing a specific activity”

– Dr. Paul Hersey

Situationsbestemt Ledelse Modellen

Situationsbestemt Ledelse Modellen er et kraftfuldt, men alligevel fleksibelt værktøj, som effektiviserer måden hvorpå ledere, sælgere, coaches og medarbejdere influerer andre. Situationsbestemt Ledelses Modellen er baseret på forholdet mellem lederen og modtageren, og fungerer som et analyseværktøj til at vurdere hver situation, baseret på:

  • Mængden af vejledning og guidning, som gives af lederen
  • Mængden af socioemotionel støtte, som lederen bør tilbyde
  • Kompetenceniveauet/paratheden som modtageren har i forhold til at udføre en specifik handling

Ved at have denne afvejning in mente opnås højere muligheder for at modtageren får overleveret et budskab eller opgave på en optimal måde. Dette styrker både motivationen og følelsen af at kunne klare den opgave som en person eller gruppe stilles overfor.

Modellen har et hav af anvendelsesområder, og kan bruges i alle sammenhænge hvor det er essentielt at motiverer og overleverer budskaber på en optimal måde, sat i forhold til modtageren og den givne situation.

Bliv uddannet i Situationsbestemt Ledelse

Flere end 1 million er uddannet i Situationsbestemt Ledelse på verdensplan – skal du være én af dem?

Vi tilbyder 2 unikke uddannelser i Situationsbestemt Ledelse, som begge har til formål at udvikle de ledelsesmæssige kompetencer, og effektivt kunne tilpasse din ledelsesstil i forhold til situationen og målgruppen.

Situationsbestemt Ledelse –
Uddannelsen

Dette intensive 2-dages forløb er til dig, som ønsker at højne dine ledelsesmæssige kompetencer og have større succes med tilpasning af din kommunikation ift. modtageren i en given situation.

Du kommer på et gennemtestet ledertræningsforløb, hvor du får indsigt i Situationsbestemt Ledelse, og hvordan det kan bruges effektivt i dagligdagen.

I uddannelsen får du tilmed en 360 graders lederadfærdsanalyse, som belyser både stærke sider og udviklingsområder.

Situationsbestemt Ledelse -Træneruddannelsen

For dig som har erfaring med ledelse eller coaching, og som vil tage det næste skridt op ad uddannelsesstien.

Træneruddannelsen giver mulighed for at undervise andre i Situationsbestemt Ledelse.

Du får et grundigt forløb med fokus på bl.a. præsentationsteknik og tilpasning til forskellige målgrupper.

Du gennemgår et spændende forløb med både teoretiske indlæg, mange praktiske øvelser, krydret med videoklip og spil.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om vores løsninger, eller har du brug for hjælp, så kontakt os! Vi sidder klar til at hjælpe dig og rådgive dig om, hvilke løsninger, der passer bedst til din organisation. Du hører fra os inden for 24 timer på hverdage.     da_DKDanish